1
Tăiați vinetele și dovleceii în jumătăți, pe lung și scoateți semințele cu o lingură.
Stropiți fiecare bucată cu zeamă de lămâie ca să nu oxideze.
2
Spălați bine toate legumele și curățați-le. Tăiați cubulețe ceapa, morcovii, țelina și ardeiul gras. Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Adăugați legumele tocate și lăsați-le la călit, amestecând din când în când să nu se ardă.
3
Când legumele s-au înmuiat, asezonați cu busuioc, usturoi granulat și măghiran.
4
Aşezaţi jumătăţile de vinete și dovlecei pe o tigaie grill încinsă, întâi cu partea scobită în jos. Lăsaţi până se încep să se înmoaie, apoi le întoarceţi și pe partea cealaltă.
5
Așezați vinetele și dovleceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Umpleți fiecare jumătate cu amestecul de legume călite și stropiți cu suc de roșii.
6
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 de minute.
7
Presărați pătrunjel proaspăt tocat. Se servesc calde sau reci, în funcție de preferințe. Poftă bună!