1
Tăiați mărunt ceapa, ardeiul și țelina. Pot fi mărunțite în robot dacă preferați. Tăiați carnea cubulețe.
2
Adăugați condiment pentru carne la ceaun de la Cosmin și dacă doriți puteți adăuga extra chimen, condimentul pentru ceaun conține deja chimen, așa că dozați extra chimenul după intensitatea gustului pe care o doriți.
3
Lăsați carnea să se gătească aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, apoi adăugați apa. Lăsați totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră, apoi adăugați roșiile pasate și fierbeți totul pentru încă jumătate de oră. Amestecați din când în când. Secretul e să fiarbă încet, la foc mic. Am pregătit o mămăligă cremoasă în care am amestecat și un cub de unt, pe care am servit-o împreună cu tocănița. Alte garnituri se potrivesc la fel de bine, precum: orez, cartofi piure sau natur, paste etc...