1
Cu o zi înainte, curățați și spălați bine stomacul de porc. Puneți-l în apă rece cu oțet și lăsați-l așa până a doua zi pentru a dispărea mirosul specific. Se scoate și se clătește din nou cu apă rece.
Tăiați inima și spălați-o împreună cu celelalte ingrediente până obțineți apa limpede.
2
Așezați splina, urechile, inima și ciolanul într-o oală suficient de mare și puneți-le la fiert. Adunați spuma care se formează și adăugați piper negru boabe, foi de dafin și sare, după gust. Continuați fierberea până carnea se desprinde de pe os.
3
După ce au fiert, scoateți carnea și organele și lăsați-le să se răcească. Tăiați-le cubulețe, adăugați condimentul pentru tobă și amestecați până se omogenizează bine totul.
4
Umpleți stomacul curățat cu compoziția obținută, coaseți deschizătura și înțepați-l din loc în loc cu vârful unui ac sau scobitori ca să nu pocnească. Puneți-l din nou la fiert în zeama în care au fiert inițial ingredientele. Dacă este necesar, completați cu apă astfel încât să fie acoperită toba.
5
Fierbeți maxim o oră, după care scoateți toba și așezați-o la presat. Lăsați-o să se închege, la rece, până a doua a zi.
Se poate servi astfel sau afumată, după preferințe. Poftă bună!