1
Într-un bol încăpător, amestecați uleiul cu condimentul pentru pui. Cu baițul astfel obținut, ungeți cocoșeii din abundență pe toate părțile.
2
Tăiați roșiile cherry în sferturi și așezați-le într-o tavă termorezistentă cu capac. Tocați mărunt usturoiul și amestecați-l cu roșiile. Acestea, împreună cu lichidul rezultat din gătirea cărnii, vor fi baza unui sos delicios.
3
Peste patul de roșii așezați cocoșeii și de jur-împrejur puneți cartofii în coajă spălați bine. Acoperiți vasul și puneți totul la cuptor la 180°C. Pentru carnea de pui timpul de gătire este de aproximativ 1 oră per kilogram.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, luați capacul vasului și măriți temperatura cuptorului la 200°C pentru a se rumeni carnea de pui.
4
După rumenire, scoateți vasul din cuptor și mutați într-o tigaie roșiile, usturoiul și sosul rămas în urma gătirii. Puneți tigaia la redus pe foc și până obțineți un sos cremos.
5
Aranjați pe o farfurie un pat de sos, peste care așezați puiul și cartofii. Pofta bună!
Produsele utilizate în această rețetă
Cele mai populare rețete
Supă cremă de morcovi cu curry și crutoane cu oregano