1
Într-un bol încăpător, amestecați uleiul cu condimentul pentru pui. Cu baițul astfel obținut, ungeți cocoșeii din abundență pe toate părțile.
2
Tăiați roșiile cherry în sferturi și așezați-le într-o tavă termorezistentă cu capac. Tocați mărunt usturoiul și amestecați-l cu roșiile. Acestea, împreună cu lichidul rezultat din gătirea cărnii, vor fi baza unui sos delicios.
3
Peste patul de roșii așezați cocoșeii și de jur-împrejur puneți cartofii în coajă spălați bine. Acoperiți vasul și puneți totul la cuptor la 180°C. Pentru carnea de pui timpul de gătire este de aproximativ 1 oră per kilogram.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, luați capacul vasului și măriți temperatura cuptorului la 200°C pentru a se rumeni carnea de pui.
4
După rumenire, scoateți vasul din cuptor și mutați într-o tigaie roșiile, usturoiul și sosul rămas în urma gătirii. Puneți tigaia la redus pe foc și până obțineți un sos cremos.
5
Aranjați pe o farfurie un pat de sos, peste care așezați puiul și cartofii. Pofta bună!