1
Spălați bine cartofii și așezați-i într-o tavă termorezistentă. Stropiți-i cu ulei și condimentați-i cu sare, după care introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de 25 de minute.
2
Fasonați coastele de miel, îndepărtând părțile pe care nu vi le doriți.
3
Într-o tigaie puneți la încins o lingură de ulei și topiți 100 g unt. În amestecul de grăsimi puneți la infuzat 2 căței de usturoi. Puneți coastele în tigaie și rumeniți-le pe toate părțile până obțineți o crustă. Stropiți-le frecvent cu untul infuzat cu usturoi.
4
Odată rumenite, condimentați coastele din abundență cu amestecul de condimente pentru miel Cosmin. Scoateți coastele într-un vas termorezistent și turnați deasupra untul topit rămas în tigaie. Puneți totul în cuptorul preîncălzit la 120 °C, timp de 20 de minute.
5
Cât timp coastele stau la cuptor pregătiți crusta de verdețuri. În bolul unui blender puneți spanacul, presărați pesmetul și aromatizați cu rozmarin uscat de la Cosmin. Mixați până când obțineți un amestec fin.
6
Pentru sosul care se servește cu această friptură de miel, pregătiți o maioneză. Separați un gălbenuș de ou peste care presărați o priză de sare. Turnați ulei în fir subțire, amestecând continuu. Tăiați castraveții murați cubulețe și puneți-i peste maioneză. Adăugați și smântâna și amestecați totul.
7
Odată copți, scoateți cartofii din cuptor. Într-o tigaie topiți 100 g de unt, adaugați cartofii și rumeniți-i timp de câteva minute. Condimentați cu rozmarin uscat de la Cosmin.
8
Coastele, după ce au fost scoase din cuptor, se dau prin amestecul de pesmet, spanac și rozmarin astfel încât pe suprafața lor să se formeze o crustă.
9
Serviți cotletul de miel împreună cu cartofi și sos de maioneză. Poftă bună!