1
Pentru sos, tocați mărunt ceapa și usturoiul. Într-o tigaie puneți la topit untul și în el căliți ușor legumele tocate. Condimentați cu puțină sare.
2
Blanșați roșiile pentru 1 minut în apă clocotită, după care îndepărtați-le coaja și tocați-le cubulețe. Adăugați-le în tigaie peste ceapă și usturoi și lăsați-le să fiarbă câteva minute la foc mic.
3
Presărați pesmetul peste carnea tocată, adăugați condimentul pentru chiftele, ouăle și amestecați bine până când compoziția devine omogenă. Luați din ea o cantitate potrivită și rulați-o cu podul palmelor în formă rotundă de chiftea.
4
Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Prăjiți răsfirat chiftelele câteva minute pe fiecare parte până se rumenesc.
5
Pentru a finaliza sosul, puneți amestecul de roșii, usturoi și ceapă în vasul unui blender și mixați-le până obțineți o consistență cremoasă.
6
Curățați și tăiați zucchinii în cubulețe. Puneți-i la călit câteva minute în puțin ulei. Odată căliți, turnați peste ei amestecul de roșii blenduite și mai lăsați, la foc mic, câteva minute.
La final, pentru o notă de dulce, adăugați în sos o lingură de miere.
7
Puneți sosul într-o farfurie adâncă, așezați peste el chiftelele și presărați pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!