1
Am pus pe carne mixul de condimente pentru miel de la Cosmin! Are un miros minunat și este compus doar din ingrediente naturale: usturoi, ceapă, piper, mentă, pătrunjel, chimen, cimbru și sare. Carnea a stat deoparte timp de jumătate de oră.
2
Între timp, am amestecat un plic de turmeric în 2 litri de apă, adăugând și 2 linguri de oțet. Apoi, cu grijă, am adăugat ouăle albe și le-am fiert timp de 15 minute. Dacă preferați ouă închise la culoare, nuanțele de galben vor fi și ele mai închise.
3
Pentru friptură, am utilizat o oală de fontă emailată cu capac, în care am pus morcovii și carnea condimentată. Am stropit totul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie. Apoi am adăugat câteva crenguțe de rozmarin și jumătate de pahar cu apă.
4
Am copt totul în cuptor, acoperit cu capac, la 165°C pentru 2 ore și jumătate! Friptura de miel a fost absolut delicioasă, suculentă și parfumată, iar ouăle vopsite natural cu turmeric au ieșit cu o nuanță de galben strălucitor!