Sare condimentată pentru cartofi prăjiți de la Cosmin
100 g de bacon
20 g de unt
2 lingurițe de făină
200 ml de lapte
piper după gust
50 g de cașcaval ras
50 g de brânză cheddar rasă
10-20 g de brânză Gorgonzola (se poate înlocui cu gruyere, raclette sau altă brânza grasă cu gust intens)
Puțină ceapă verde (opțional)
Mod de preparare
1
Prăjim cartofii în ulei, sau îi punem în airfryer la 200° C pentru aproximativ 16 minute.
2
Prăjim baconul tăiat cubulețe mici (puteți cumpăra direct tăiat cubulețe).
3
Pentru a pregăti sosul topim untul și adăugăm făina până când se rumenește foarte puțin, apoi turnăm treptat laptele în oală. Adăugăm apoi puțin piper și brânzeturile și amestecăm bine până când se topesc. Se mai poate adăuga puțin lapte dacă este necesar. Acest sos trebuie fie păstrat la cald fie servit cald. (Dacă trebuie reîncălzit, puteți adăuga puțin lapte.)
4
Presărăm apoi sarea condimentată de la Cosmin pe cartofii prăjiți și îî scuturăm ca să ajungă peste toți.
5
Serviți cartofii prăjiți cu baconul crocant și sosul de brânză deasupra. Dacă doriți, puteți adăuga ceapă verde deasupra, pentru decor și extra gust.
Produsele utilizate în această rețetă
Cele mai populare rețete
Supă cremă de morcovi cu curry și crutoane cu oregano