Lipie crocantă condimentată cu curcuma
Acasă » Lipie crocantă condimentată cu curcuma
Ingrediente
500 g făină
150 ml smântână lichidă
100 ml ulei
2 ouă
5g praf de copt
1 g Curcuma Cosmin
1 g Nucșoară Cosmin
5 g Sare Fuchs
250 ml apă
Mod de preparare
-
1
Amestecați ouăle cu uleiul și smântâna lichidă. Adăugați un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de curcuma.
-
2
Adăugați puțină sare și omogenizați. Încorporați treptat făina. Adăugați praf de copt la final.
-
3
Întindeți aluatul în foaie de 0.5 cm grosime. Așezați foaia în tavă pe hârtie de copt.
-
4
Înțepați foaia de aluat cu o furculiță din loc în loc. Coaceți foaia timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 160°C.
Produsele utilizate în această rețetă