Pătrunjel

Petroselinum crispum

Aroma pătrunjelului

Pătrunjelul are o aromă intensă și proaspătă. Pătrunjelul cu frunze plate are un gust mult mai puternic decât cel cu frunze crețe.

Utilizarea pătrunjelului

Pătrunjelul este un condiment care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Se folosește după gust pentru supe și ciorbe, pentru sosuri, pentru preparate din carne, ouă, paste făinoase, orez, pește sau pui.

Sfaturi pentru gătit

Pătrunjelul proaspăt își pierde mult din aromă când este gătit, recomandat este să-l adăugați doar cu puțin timp înainte de servire. Pătrunjelul uscat poate fi folosit spre finalul preparării mâncărurilor și să-l încălziți doar pentru scurt timp.

Originea și istoria pătrunjelului

Pătrunjelul este originar din zona mediteraneeană. El s-a utilizat încă din antichitate, atât pentru propietațile sale terapeutice, cât și pentru cele culinare.

Bine de știut

Pătrunjelul este partenerul ideal pentru mărar, usturoi, coriandru frunze, creson, chimen, leuștean, mentă, nucșoară, coji de citrice.