1
Tăiați în bucăți legumele spălate și curățate. Pentru a nu se oxida, țineți cartofii în apă rece până în momentul în care începeți să-i gătiți.
2
Într-o oală încăpătoare puneți uleiul de măsline, adăugați curry și lăsați la călit timp de 1-2 minute. Tratamentul termic la începutul procesului de gătire va activa aromele amestecului de condimente. Peste curry, puneți ceapa și căliți-o până se înmoaie. Adăugați țelina și morcovii și lăsați puțin la călit cât șă-și dezvolte aromele. La final, puneți și cartofii.
După ce ați călit toate aromele împreună, adăugați apa și aduceți supa la fierbere.
3
Pentru a pregăti crutoanele, puneți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați pâinea tăiată cubulețe și rumeniți-o pe toate părțile. La sfârșit, presărați oregano, amestecați-l cu crutoanele și luați tigaie de pe foc. Dacă se arde, oregano poate deveni amar.
4
Când legumele din supă sunt aproape fierte, adăugați 50 g de bază Mirodenia pentru extrasavoare.
Pentru a obține supa cremă, puneți legumele cu tot cu zeamă în bolul blenderului și mixați până ce acestea capătă o consistență omogenă.
5
Serviți supa într-un bol, peste care aranjați crutoanele și presărați câțiva stropi de ulei de măsline. Poftă bună!