1
Tăiați în bucăți legumele spălate și curățate. Pentru a nu se oxida, țineți cartofii în apă rece până în momentul în care începeți să-i gătiți.
2
Într-o oală încăpătoare puneți uleiul de măsline, adăugați curry și lăsați la călit timp de 1-2 minute. Tratamentul termic la începutul procesului de gătire va activa aromele amestecului de condimente. Peste curry, puneți ceapa și căliți-o până se înmoaie. Adăugați țelina și morcovii și lăsați puțin la călit cât șă-și dezvolte aromele. La final, puneți și cartofii.
După ce ați călit toate aromele împreună, adăugați apa și aduceți supa la fierbere.
3
Pentru a pregăti crutoanele, puneți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați pâinea tăiată cubulețe și rumeniți-o pe toate părțile. La sfârșit, presărați oregano, amestecați-l cu crutoanele și luați tigaie de pe foc. Dacă se arde, oregano poate deveni amar.
4
Când legumele din supă sunt aproape fierte, adăugați 50 g de bază Mirodenia pentru extrasavoare.
Pentru a obține supa cremă, puneți legumele cu tot cu zeamă în bolul blenderului și mixați până ce acestea capătă o consistență omogenă.
5
Serviți supa într-un bol, peste care aranjați crutoanele și presărați câțiva stropi de ulei de măsline. Poftă bună!
Produsele utilizate în această rețetă
Cele mai populare rețete
Supă cremă de morcovi cu curry și crutoane cu oregano