4 g chilli măcinat Cosmin (o linguriță rasă) - opțional
piper negru măcinat Cosmin, după gust
sare, după gust
crutoane
Mod de preparare
1
Curățați legumele, spălați-le și tăiați-le cubulețe.
2
Într-o cratiță încăpătoare, puneți apă la fiert cu puțină sare. Când clocotește, adăugați legumele tocate.
3
Puneți legumele fierte într-un blender cu puțină apă de la fiert și condimentați cu oregano, chilli, piper negru măcinat și sare. Mixați până când obțineți o cremă.
Dacă este necesar, mai adăugați apă până obțineți consistenţa dorită.
4
Serviți supa cremă caldă, garnisită cu crutoane aromatizate.
Sfat: Crutoanele se pregătesc rapid. Tăiați cubulețe câteva felii de pâine, rumeniți-le într-o tigaie sau la cuptor și presărați puțină sare, ulei de măsline și oregano.